Skip to main content

Autospuiter Opleiding

Country: the Netherlands – Location: Breda – Education level: Basic levelWork-study program

Heb jij passie voor auto's, affiniteit met techniek en lijkt het jou mooi om auto's met (lak)schade weer 'als nieuw' te maken? Dan past de opleiding tot Autospuiter perfect bij jou!

Job Description technical vacancy Autospuiter Opleiding

Je start in een gemotiveerde groep van circa 6 personen onder begeleiding van een ervaren leermeester. In de werkplaats ga je vervolgens intensief aan de slag om de basis te leggen van jouw carrière als Autospuiter. De 4-weken waarin je gaat trainen bestaat uit 4 onderdelen:

Basis Voorbewerken
Om een basis te leggen voor het spuiten van de carrosseriedelen start je met reinigen en ontvetten. Daarna ga je aan de slag om vlakke delen te plamuren en strak te schuren. Dit alles onder begeleiding van de leermeester, zodat je op een professionele wijze veilig en gezond leert werken in de werkplaats.

Voorbewerken
Na de beginselen van het voorbewerken pak je complexere schades op aan gebogen en geprofileerde carrosseriedelen. In deze module ga je onder andere plamuren, strakschuren, primers aanbrengen en tot slot de onderdelen afspuiten met een 2k unikleur (1-laagssysteem).

Spuiten van aflaksystemen
Tot slot ga je voor het examenmoment aan de slag met het aanmaken van een basis en blanke lak. In verlengde hiervan leer je vervolgens middels een mengformule de juiste kleur aan te maken. Zodra de lak met de juiste kleur klaar staat ga je de spuitcabine in om vervolgens een 2-laagssysteem te spuiten.

De opleiding wordt afgesloten met een examen door het VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf), waarna jij een officieel Certificaat tot Basis Autospuiter ontvangt.

Company description

Maintec Automotive heeft In samenwerking met de specialist in Autolakken, AkzoNobel en Stichting Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) een exclusief traject ontwikkeld om opgeleid te worden tot Autospuiter.
In 4 weken intensief trainen krijg je een solide basis mee om in de praktijk bij een autoschadebedrijf als Autospuiter aan de slag te gaan. Hierbij bieden wij jou gegarandeerd een passende baan aan (regio Breda), waarin we je samen met het VOC verder begeleiden tot een vakvolwassen schadehersteller!

We offer technical vacancy Autospuiter Opleiding

  • Een gerichte opleiding tot Autospuiter
  • Aandacht voor ontwikkeling en coaching on the job
  • Baangarantie (regio Breda) en een leuke werkplek
  • Werken met premium lakken

Required Skills / Qualifications technical vacancy Autospuiter Opleiding

  • In het bezit van Rijbewijs B
  • Motivatie en interesse voor auto's
  • Verborgen talent om uit te groeien naar Autospuiter
  • Tomeloze inzet om dit exclusieve traject succesvol te doorlopen

Other information

Location:
Breda
Education level:
Basic level
Sectors:
Automotive
Job type:
Work-study program
Working time:
Full Time
Apply for this job »
Apply now »

Not found what you were looking for?

The Maintec team will be happy to help you!

You can visit us in one of our international offices, e-mail us or leave your resumé.